Красива комбинация на цветовете в синьо и жълто

Красива комбинация на цветовете в синьо и жълто

Не веднъж сме засягали темата за комбинацията на цветовете в интериорния дизайн и дори сме писали конкретно за съчетанието между синьо и жълто, което някои хора наричат банално, други класическо.

Но истината е, че при наличието на толкова много  нюанси и сенки на цветовете, това съчетание винаги може да бъде модерно и свежо, заредено с много позитивна енергия и приятно усещане.

Синият цвят, въпреки определението му като студен цвят, ни дава свобода и ни кара да се чувстваме независими. Хората винаги асоциират синия цвят с морето, небето, чистотата, добротата и истината. Има нещо мистично в него, което отваря съзнанието ни.

Жълтият цвят е топъл, той предизвиква положителни емоции при хората и се свързва най-вече с радост и щастие. Жълтият цвят спомага за засилването на мозъчната дейност и за подобряването на паметта.

Комбинацията от двата цвята ни дава прекрасен баланс в атмосферата, предразполагайки ни към позитивни усещания.

Ако сте решили да изберете тази комбинация за вашия дом, и ако имате нужда от вдъхновение, ви представяме няколко идеи, които могат да ви подсетят как да боядисате стените или какви мебели и аксесоари да използвате.

Вижте:

1. 

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

 

9.

 

10.