6 начина да създадете една успокояваща детска стая - Част 2

6 начина да създадете една успокояваща детска стая - Част 2

Спалнята на детето трябва да бъде убежище, място, в което обича да прекарва времето си, където се чувства в безопасност, докато заспа и утешено от това, което виждат, когато се събудят сутрин.

В продължение на първата част, ето и останилит начини:

4. Вкарайте природата вътре.

Природните елементи в интериора изпращат подсъзнателно послание към мозъка да се чувства спокоен. И един от начините това да се случи е да включите визуализации на красиви природни забележителности. Използвайте фотографии, а не картини. Снимките помагат на децата да се научат как да наблюдават детайли около себе си и да ценят всичко, което природата прави за нас като цяло.

5. Направете стаята уютна.

Децата обичат да се гушкат, така че можете да напълните стаята с предмети, които те могат да използват, за да се самоутешават – големи възглавсици, чували за сядане, меки одеала.

Друго нещо, което можете да направте е да поставите семейни снимки. Виждайки лицата на близките си, които ги заобикалят в спалнята им, децата се чувстват сигурни и спокойни.

6. Ограничете стимулацията.

Препълнената и разхвърляна детска спалня силно нарушава режимите на сън - дори при изключени светлини. Ясен и прост, хаосът причинява сензорно претоварване, което води до безпокойство.

Съхранявайте играчките и дрехите в покрити кутии, кошници или шкафове, за да избегнете свръхстимулация, причинена от бъркотия. Също така, прилагането на правилото за спалня без екран ще премахне това потенциално разсейване, както и стимулиращите мозъка емисии на синята светлина.

към част