10 прекрасни цветни предложения за следващата реновация на банята - Част 1

10 прекрасни цветни предложения за следващата реновация на банята - Част 1

Където и да се намирате у дома, цветовете винаги ви карат да се чувствате по определен начин и да ви зареждат емоционално, независимо колко време прекарвате в дадено помещение.

Затова не се колебайте, просто разгледайте нашите предложения и действайте.

1. Кафяво – не е толкова стандартно за баня, но придава топлина на помещението. Този разкошен кафяво-сив нюанс по-долу е класически, но с модерена нотка.

Има няколко варианта на кафявото, които можете да изберете и всеки придава различно усещане на пространството. По-тъмното кафяво придава по-земен вид и усещане, докато в по-сивия вариант се докосвате до модерния изглед. Ако искате просто да загатнете за кафявото използвайте по-светъл нюанс с повече лилаво в основата.

2. Меко сиво

Това меко, светло сиво е чудесен начин да запазите нещата неутрални, като същевременно загатвате за нещо модерно. Този цвят демонстрира охлаждащия ефект на цветовете от гранит и бетон, но запазва успокояващото си въздействие.

За да балансирате хладните тонове, опитайте да смесите елементи от тъмно дърво (може би в подови настилки или мебели), за да затоплите нещата. За по жизнен вид на помещението акцентирайте със свежи цветни аксесоари като ярки кърпи или шарена душ завеса.

3. Чисто бяло

Класическият вид на повечето бани е в бял цвят. И ако ви се струва прекалено семпло можем да ви уверим, че интелигентния декор може да изглежда поразително и доста изтънчено.

Ако бялото от горе до долу е прекалено много за вас опитайте да вкарате омекотяващи, дървени или по-неутрални материали в интериора. И за да бъдете дори още по-смели, се ориентирайте към цветните аксесоари в жълто, розово или зелено.

4. Цвят дървени въглища

Ако искате да придадете по-драматичен вид на банята, опитайте с въглен. Това е малко по-мрачната алтернатива на мекото сиво. И макар че е малко по-тъмно, този цвят има топли елементи, което го прави доста универсален. Той придава на банята ви уютно усещане.

Въгленът се съчетава добре с естествени дървесни тонове и метални акценти за пространство, което е много шикозно, но все така отпускащо.

5. Светло синьо

Говорим за великолепния нюанс на синьото, което виждате когато гледате нагоре към небето. Няма как да не се чувствате спокойни, когато сте заобиколени от този мечтателен оттенък. Използването на светлосиньо като цвят на стената създава много спа-подобно усещане.

Идеално се съчетава ос бели плочки и бели мебели. За малко по-приглушена версия, която наистина ви създава спокойно усещане, опитайте версия на този нюанс с повече сива основа.

 

към част 2